БСП дава на прокуратурата сигнал за участие на депутата от ГЕРБ

...
БСП дава на прокуратурата сигнал за участие на депутата от ГЕРБ
Коментари Харесай

БСП с нов залп по Делян Добрев - дава го на прокурор за участие в схеми с обществени поръчки

БСП дава на прокуратурата сигнал за участие на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в схеми за публични поръчки.

" Налице е асимилиране на голям публичен, общински запас от един роднински кръг. Днес внасяме в прокуратурата документи за завоюва публични поръчки за над 50 млн. лева Това са група търговски сдружения, свързани между тях посредством акционери, съдружници и шефове. В тези сдружения директно или посредством свързани лица взе участие зетят на Делян Добрев - господин Гаргов ", съобщи Елена Йончева от трибуната в Народното събрание. Тя сподели още, че " Биволъ " и " Капитал " са правили следствия и посочват по-висока сума, само че документите, с които Българска социалистическа партия разполага на този стадий, са за 50 млн. лева

" Настояваме също по този начин прокуратурата да извърши инспекция за присъединяване на господин Добрев в сдружения, свързани с офшорни компании. Прилагаме документи, които демонстрират, че роднинските компаниите, които печелят големи публични поръчки в разнообразни браншове в община Хасково, получават парични средства от офшорни компании. Прокуратурата да ревизира по какъв начин са обезпечени тези заеми и произхода на средствата ", сподели още тя. 

Делян Добрев отвърна на обвиняванията на Българска социалистическа партия, като съобщи, че в случай че Елена Йончева не се уплаши и се подпише под сигнала до прокуратурта, ще я съди за набеждаване.

" Аз се веселя, че внасят този сигнал до прокуратурата, с цел да откри, че аз не съм обвързвано лице с компаниите, които се цитират. Нито пък съм възложител по смисъла на закона, с цел да съм в спор на ползи с който и да било ", сподели още той.

На въпрос дали Делян Добрев ще съди уеб страницата " Биволъ " за следствията, които Елена Йончева цитира, той отговори, че собствеността на медията евентуално е прикрита по метод, по който не може да бъде съдена. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР